Posted on: 14 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “Diken” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

TBMM Genel Kurulu’nda HDP’nin emeklilikte yaşa takılanların (EYT) sorunlarının çözülmesi için getirdiği öneri MHP ve AKP’li vekillerin oylarıyla reddedildi.

Fotoğraf: Arşiv

Emeklilikte yaşa takılanlar, sigortalı olduktan sonra ‘oyunun kuralı değiştiği’ için iş hayatına başladığında vaat edilenden daha geç emekli olacak geniş bir kitle. 8 Eylül 1999’daki düzenlemeyle emeklilikleri ‘ertelenmişti.’

Düzenleme getirildiğinde iktidarda olmayan AKP’nin yönetiminde de geri adım atılmamış, aksine 31 Mayıs 2006’da çıkarılan kanunla nihai emeklilik yaşı 65’e kadar yükseltilmişti. Muhalefetin mağduriyetlerin giderilmesine ilişkin teklifleriyse bugüne kadar reddedilmişti. Seçim öncesi oy kaybı anketlere yansıyan AKP konuyu gündemine taşıdı.



Devamını okumak için: https://www.diken.com.tr/akp-ve-mhpnin-oylariyla-eytlilerin-sorunlarini-cozme-onerisine-ret/

Kaynak :
https://www.diken.com.tr/akp-ve-mhpnin-oylariyla-eytlilerin-sorunlarini-cozme-onerisine-ret/

Leave a Comment