Posted on: 14 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “Milli Gazete” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

Muhalefetin ‘Sansür Yasası’ olarak adlandırdığı, “Dezenformasyonla mücadele düzenlemesi” olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda AK Parti ve MHP milletvekillerin oylarıyla kabul edilerek yasalaştı.
Günlerdir tartışmalar ve tepkiler eşliğinde görüşmelerin sürdüğü ‘Sansür Yasası’ bugün TBMM Genel Kurulu’ndan tepkilerin gölgesinde kabul edilerek yasalaştı. Söz konusu yasa, endişe korku ve panik yaratmak amacıyla yanıltıcı bilgi yayanlara bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası getiriyor. Kimliğini gizleyerek ya da örgüt kapsamında suç işlenirse ceza yarı oranında artırılacak.
AMERİKALI İLGİLİLERLE BU YASAYI ÖZELLİKLE KONUŞTUKAK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir’in TBMM Genel Kurulu konuşmasında tepkilere verdiği cevabında, yasayı ABD ile görüşerek yaptıklarını itiraf etti. Ahmet Özdemir’in Genel Kurul konuşmasında, “Normalde önergemiz üzerine söz almayacaktık ama ……

Devamını okumak için: https://www.milligazete.com.tr/haber/12376019/akpli-vekilden-sansur-yasasi-itirafi-abd-ile-uzlasarak-hazirladik

Kaynak :
https://www.milligazete.com.tr/haber/12376019/akpli-vekilden-sansur-yasasi-itirafi-abd-ile-uzlasarak-hazirladik

Leave a Comment