Posted on: 10 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “Milli Gazete” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Mevlid-i Nebi Avrupa Açılış Programı’na katıldı.
Burada yaptığı konuşmada Erbaş,  “Kölelik çok da kalkmış değil. Yeryüzünde bir kısım insanlar efendi, bir kısım insanlar köle olarak yaşamıyor mu? Bugün emperyalistler, sömürgeciler yüzünden her dört saniyede bir insan açlıktan ölmüyor mu?” dedi.
Erbaş, konuşmasına şöyle devam etti:
“Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa Efendimizin dünyaya teşrif ettiği dönemde dünyada öyle bir cehalet vardı ki insanlar yeryüzünü karanlıklardan aydınlığa çıkaracak olan kişiyi bekliyordu. Rabbimiz, Kur’an-ı Kerim’de; ‘Ey Peygamber! Kitabı sana insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarasın diye gönderdik.’ buyurarak, Peygamberimizi böyle tanıtıyor ve vazifesini böyle hatırlatıyordu.”‘Kölelik çok da kalkmış değil'”İnsanların o dönemde aydınlanmaya, Kur’an-ı Kerim’e ihtiyacı ……

Devamını okumak için: https://www.milligazete.com.tr/haber/12346063/ali-erbas-fransada-konustu-kolelik-cok-da-kalkmis-degil

Kaynak :
https://www.milligazete.com.tr/haber/12346063/ali-erbas-fransada-konustu-kolelik-cok-da-kalkmis-degil

Leave a Comment