Posted on: 13 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “Diriliş Postası” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

Ankara’nın başkent oluşu ile ilgili sözler ve mesajları sorgulaması başladı. 1919’dan beridir Türk Kurtuluş Savaşı’nın yönetildiği şehir Ankara, önce Temsil Heyeti’nin geçici merkezi, ardından yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti oldu. peki, Ankara’nın ne zaman, hangi gün başkent oldu? işte Ankara’nın başkent oluşu ile ilgili mesajlar ve sözler!
ANKARA’NIN NE ZAMAN, HANGİ GÜN BAŞKENT OLDU?
24 Temmuz 1923 yılında imzalanan Lozan Barış Antlaşması’ndan sonra yeni kurulan devletin hükümet merkezi sorunu ele alınmış ve Meclis’te gerçekleşen görüşmelerden sonra İsmet Paşa ve beraberindeki 13 vekil, Ankara’nın başkent olmasını önermişlerdi.
İsmet Paşa ve arkadaşları tarafından verilen bu önerge genel kurulda görüşülünce, ……

Devamını okumak için: https://www.dirilispostasi.com/haber/12371859/ankaranin-ne-zaman-hangi-gun-baskent-oldu-ankaranin-baskent-olusu-ile-ilgili-mesajlar-ve-sozler

Kaynak :
https://www.dirilispostasi.com/haber/12371859/ankaranin-ne-zaman-hangi-gun-baskent-oldu-ankaranin-baskent-olusu-ile-ilgili-mesajlar-ve-sozler

Leave a Comment