Posted on: 10 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “Gazete Duvar” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

DUVAR – Halkbank’ın eski genel müdür yardımcısı olan ve ‘Rıza Sarraf dosyası’ kapsamında ABD’de yaklaşık 2,5 yıl tutuklu kaldıktan sonra 2019’da tahliye edilen Hakan Atilla, FOX TV’de İlker Karagöz’ün sunduğu ‘Çalar Saat’ programına bağlandı. Atilla, Sarraf’ın Halkbank’la çalışmasıyla ilgili olarak “Tahmin ediyorum herhangi bir yasal engel bulunmadığı için çalışmasına müsaade edilmiş olabilir. Veya farklı motivasyonlar da olabilir ama benim bilgim yok” dedi.

Karagöz’ün ‘Rıza Sarraf kimdir?’ sorusuna Atilla, “Bildiğim kadarıyla Azeri asıllı İranlı, biraz kuyumculuk, biraz döviz işi, biraz da haddecilik [bir tür maden işi] işi yapan biriydi” yanıtını verdi.

Atilla, “Türkiye’de hayırsever iş adamı olarak lanse ediliyordu. Siz Halkbank’a geldiğinde, bu isme neden itiraz ettiniz?” sorusu üzerine ise şunları söyledi:

“O dönem hatırladığım kadarıyla basında çıkan sansasyonel haberler vardı hakkında. Kendisinin miydi, şoförünün müydü tam hatırlamıyorum, böyle parasal hareketlerin içinde olduğu, zaten döviz-kuyum işiyle uğraştığı için, kendisine de rahat isnat edilebilecek konularla alakalı basında haberler vardı. Onlar dolayısıyla ben bankayla çalışmasını uygun görmemiştim. Ama kendisi de o haberlerin basındaki belli kişiler tarafından maksatlı yapıldığını, onlarla arasında husumet bulunduğundan bahsetmişti.”

‘HALKBANK’TA ÇALIŞMASININ ÖNÜNDE YASAL BİR ENGEL YOKTU’

Karagöz bunun üzerine Atilla’ya, “Peki siz böyle bir direnç gösterdiniz, sonrasında Rıza Sarraf nasıl oldu da Halkbank’la çalışabildi?” sorusunu yöneltti.

“Nasıl olduğunu hatırlamıyorum” diyen Atilla, Sarraf’ın Halkbank ile çalışmasının önünde yasal engel bulunmadığını belirtti ve ardından Sarraf ile ‘farklı motivasyonlar’ nedeniyle çalışılmış olunabileceğini dile getirdi. Atilla şöyle konuştu:

“Halkbank ile çalışması yönünde yasal ve onun dışında bir engel yoktu. Sadece benim basında gördüğüm gerekçeler vardı. Onun dışında bir şey yoktu. Tahmin ediyorum herhangi bir yasal engel bulunmadığı için çalışmasına müsaade edilmiş olabilir. Veya farklı motivasyonlar da olabilir ama benim bilgim yok.” (HABER MERKEZİ)

#HakanAtilla: #Zarrab hakkında çıkan haberlerden dolayı kendisiyle çalışmayı uygun görmemiştim. pic.twitter.com/JPHkYSbiII

— FOX HABER (@FOXhaber) October 10, 2022

Kaynak :
https://www.gazeteduvar.com.tr/hakan-atilla-halkbankta-riza-sarrafla-calismayi-uygun-gormemistim-ama-haber-1584251

Leave a Comment