Posted on: 17 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “Gazete Duvar” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

DUVAR – AK Parti’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı İçişleri Bakanlığı’nı yakından ilgilendiren kanun teklifinde sona gelindi ve taslak metin hazırlandı.

NTV’den Özgür Akbaş’ın haberine göre, Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde İç Güvenlik Fakültesi kurulacak. Fakülte, ilk derece amirlik eğitimi verecek. Polis Yüksek Öğretim Kanunu’nda yapılan değişiklikle de polis olacak öğrenciler, yabancı dil hazırlık ile birlikte toplam 5 yıllık eğitim alacak.

Düzenlemeyle ayrıca, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı’na süresiz silah ruhsatı verilecek. Aynı şekilde şehitlerin birinci derece akrabalarına geçen silah ruhsatlarında, süre kaydı aranmayacak.

KORUCULAR SENDİKA ÜYESİ OLAMAYACAK

Taslak metinde, güvenlik korucularıyla ilgili de düzenlemeler de var. Buna göre, güvenlik korucuları sendika üyesi olamayacak ve sendikal faaliyetlere katılamayacak.

Güvenlik korucularına verilecek disiplin cezalarının da detaylandırıldığı teklifte, güvenlik korucuları için uyarı, kınama, ücretten kesme ve görevden çıkartmayı gerektirecek suçlar tek tek sıralanıyor.

Teklifin kısa süre içerisinde Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

Kaynak :
https://www.gazeteduvar.com.tr/ic-guvenlik-fakultesi-kuruluyor-haber-1585163

Leave a Comment