Posted on: 13 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “Milli Gazete” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, başörtüsü hakkındaki bir düzenlemenin anayasada yapılamayacağını söyledi. Dinçer, AKP’nin anayasa düzenleme teklifini çok sorunlu gördüğünü ifade etti.
Karar gazetesinden Elif Çakır’a konuşan Dinçer, “Sadece CHP’nin değil ona karşılık olarak AK Parti’nin önerdiği anayasa da düzenleme yapalım teklifini de çok sorunlu görüyorum” dedi.
Dinçer, bu görüşünü şöyle açıkladı:
Başörtüsü vb. meseleler Anayasada düzenleme yapılacak meseleler değildir. Anayasanın mantığına uygun düşmediği gibi hukuk açısından da doğru değil.Anayasalar toplumu bir arada tutacak temel ilke ve değerler üzerine yapılır. İçerik olarak bu tip tali meselelerin anayasa da yer almaları doğru bir yöntem değildir. Bunun sonu da olmaz. Önceki dönemlerde YÖK’ün, RTÜK’ün anayasa konulması ve bu kurumların anayasal kuruma dönüştürülmeleri bu ülkenin önünü ……

Devamını okumak için: https://www.milligazete.com.tr/haber/12370234/omer-dincer-akpnin-teklifi-cok-sorunlu

Kaynak :
https://www.milligazete.com.tr/haber/12370234/omer-dincer-akpnin-teklifi-cok-sorunlu

Leave a Comment