Posted on: 19 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “Diken” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

CANAN COŞKUN
[email protected]
@canancoskun

Özgür Gündem gazetesine yönelik baskı nedeniyle 2016 yılında destek için ‘nöbetçi’ genel yayın yönetmenliği yapanlara yönelik dava devam ediyor. Davada yargılanan hak savunucularının avukatı, heyette yer alan ve daha önce AKP’den milletvekili aday adayı olan Murat Bircan’ın reddini talep etti. Mahkeme, avukatların talebini değerlendirmesi için dosyayı bir üst mahkemeye gönderdi.

Kapatılan Özgür Gündem gazetesine yapılan baskıya dikkat çekmek için 2016’da başlatılan ‘nöbetçi genel yayın yönetmenliği’ kampanyasına katıldıkları için yargılanan Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve yazar Ahmet Nesin’in yargılandığı davaya bugün devam edildi. İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Önderoğlu ile diğer sanıkların avukatları katıldı. 

Kaynak :
https://www.diken.com.tr/ozgur-gundem-davasi-akpden-aday-adayi-olan-hakim-murat-bircanin-reddi-istendi/

Leave a Comment