Posted on: 18 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “İstiklal” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

Belediye başkanı Bekir Altan’ın Payas’ın muhtelif yerlerinde bulunan ve ekonomik değeri düşük olan yeşil alan arazilerini bedelinin üzerinde meblağlarla kamulaştırarak yakınlarının haksız kazanç elde etmelerine yol açtığı ve belediyeyi zarara uğrattığı iddia ediliyor.

SADECE AKRABALARIN HİSSELERİ…

Payas’ın özellikle Cinkule bölgesindeki akrabalarına ait yeşil alanı (Yakacık Mahallesi, 143 parsel) milyonlar ödeyerek satın alıp belediye envanterine geçiren belediye başkanının zenginliği ise Payaslıların dilinden düşmeyen bir konu. Söz konusu yeşil alandaki hisseli olan araziden, belediye başkanının sadece kendi yakınlarına ait olan hisseleri belediye adına yüksek bedelle satın aldığı ortaya çıktı. 5 hisseli olan arazinin yakınlarına ait olan 3 hissesini kamulaştıran belediye başkanının kamu yararı varsa diğer 2 hisseyi neden almadığı da soru işaretlerini artırdı.

ALINMAYAN KAHVALTILARA FATURA

Belediye ihalelerinde de akraba kayırmacılığı yaptığı iddia edilen Başkan Altan’ın açık ihale usulü ile gerçekleşmesi gereken ihaleleri de adrese teslim olarak bilinen doğrudan temin ile yaptığı iddia ediliyor. Payas’ta dilden dile dolaşan bir başka iddia ise adrese teslim ihalelerde alınmayan milyonlarca malzemeler ve kahvaltıların alınıyormuş gibi gösterilmesi. Adrese teslim ihalelere katılan akraba şirketlerine faturalandırılan kahvaltılıklar yine haksız kazanca sebep olurken, gerçekte böyle kahvaltıların hiç verilmediği belediye personelleri tarafından teyit edildi.

ZENGİNLİĞİN KAYNAĞI NE?

Tüm Türkiye’nin merak ettiği konulardan biri de başkanın ve yakınlarının mal varlığındaki artışlar. Başkanın eşi ve diğer yakınları üzerine çok sayıda gayrimenkul olduğu ve bunları nasıl edindiği soru işareti olarak karşımızda duruyor.

AYDINLIK DA AĞIR İDDİALARDA BULUNMUŞTU 

Bekir Altan’la ilgili geçmişte de bir çok suçlama olduğu ortaya çıktı. Aydınlık Gazetesi’nde 15 Eylül 2012’de “Rozetli başkan çeteci çıktı” başlığıyla yayınlanan haberde “Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bizzat rozet takarak partisine aldığı Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ın, “Rüşvet, çete kurma, sahte fatura ve ihaleye fesat karıştırma” şuçlarından yargılandığı ortaya çıktı” ifadelerine yer verilmişti.

BEYAZGAZETE’DEN “NAYLON FATURA” İDDİASI

Yine 20 Ekim 2010 tarihinde beyazgazete’de yayınlanan “Valiliğin talebine rağmen bakanlık 3 aydır yolsuzluk iddialarını inceletmiyor” başlıklı haberde Altan’la ilgili çok ciddi iddialara yer verilmişti. Haberde şu iddialara yer verilmişti. “İhbarlar üzerine Hatay Vergi Dairesi Başkanlığı’ndan bir vergi denetmeni Payas Belediyesi’nin alım satımlarını ve faturalarını inceledi. Hazırlanan ön rapora göre birçok kalemde belediyeye mal ve hizmet alımı yapılmadığı halde yapılmış gibi naylon faturalar kesilerek kurum zarara uğratılmış” denilmişti.

SORULARA CEVAP VERMEDİ

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, gazetemizin kendisine yönelttiği sorulara cevap vermekten kaçındı.

 

 

 

Kaynak :
https://www.istiklal.com.tr/haber/payas-belediyesi-bu-iddialarla-calkalaniyor-talan-ve-vurgun/717324

Leave a Comment