Posted on: 8 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “Milli Gazete” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

Üniversitelerde binlerce akademisyeni yakından ilgilendiren 50/D sorunu halen çözüm bekliyor. Kamuda 550 bin sözleşmeliye kadro süreci işlerken, 50/D’lilerin de bu yasa ile kapsama alınıp kadro verilmesi isteniyor. Kadrolaşma hakkının verilmemesi durumunda sorunların tamamen kronikleşebileceği ifade ediliyor.
Birçok alanda atama sorunları sık sık gündeme gelirken, bir süre önce getirilen 1+1’lik geçici düzenleme ile gündeme gelen ve sayıları 40 bini bulan 50/D statüsündeki araştırma görevlileri, işsiz kalmamak için sözleşmeli statüden kadroya geçiş için çağrıda bulundu. 50/D statüsünde çalışan araştırma görevlilerinin neredeyse tamamı, yapılan düzenlemenin geçici olduğunu belirtirken, kamudaki sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesi çalışmalarına kendilerinin de dâhil edilmesi için çağrıda bulundu.
AÇIKLAMALARDA 50/D’LİLERE DEĞİNİLMİYOR AMA BİZLER DE SÖZLEŞMELİYİZ50/D statüsünde çalışan araştırma görevlilerinin geçtiğimiz aylarda 1+1 düzenlemesi ile daha fazla karamsarlığa büründüğüne ……

Devamını okumak için: https://www.milligazete.com.tr/haber/12337692/50dlileri-de-kapsama-alin

Kaynak :
https://www.milligazete.com.tr/haber/12337692/50dlileri-de-kapsama-alin

Leave a Comment