Posted on: 13 Mart 2021 Posted by: Yavuz Comments: 0

Çocuklarda diş çürüğü sorununun yaşanması yetişkinlere oranla daha fazla görülmekte ve çok daha hızlı ilerleme göstermektedir. Bunun en önemli sebeplerinden birisi süt dişlerindeki minenin organik içeriğinin yetişkin dişlerine oranla yüksek olmasıdır. Süt dişlerinin yapısının daha zayıf olması dişlerin çürümesine neden olmaktadır

 Diş çürüğünün oluşmasında birçok sebep rol oynamaktadır. Bu nedenle diş çürüğü çok geniş hastalık olarak tanımlanmaktadır.

 Çürük yapıcı bakteriler ve karbonhidratları yiyeceklerini tüketimi sonucunda ortaya çıkardıkları asit sebebi ile diş dokularında yıkım meydana getirmesi sonucu çürük oluşmaktadır. kartal diş doktoru süt dişlerinin bakımı ve çekimi alanında faaliyet göstermektedir.

 Süt Dişleri

 Çocuklar, diş çürüğünün erken dönem belirtileri olan dişlerdeki renk değişiklikleri ve sıcak soğuk hassasiyetleri ve hafif ağrı gibi şikayetler yaşamaktadır. Ağrılar ancak çok artıp dayanılamayacak düzeye geldiğinde çocuklar bu ağrıya dayanamaz hem gelirler. Ağrı ortaya çıktığı zaman çürük tedavisi için oldukça geç kalınmış bir aşama olmaktadır.

 Tedavi edilmeyen çürük süt dişleri ağrı ve kötü ağız kokusu, çiğneme zorluğu, yemek yemekte zorlanma ve beslenme bozukluğu belirtileri yaşanmaktadır. Kötü bir görüntüye neden olan çürük süt dişleri oldukça önemli bir konu olmaktadır. kartal diş doktoru çocuklara oldukça hoşgörülü ve anlayışlı olarak davranarak çocukların diş ile ilgili korkusunu yenmesine yardımcı olmaktadır.

 Süt Dişleri Zaten Düşüyor Tedaviye Ne Gerek Var!

 Süt dişleri ortalama 6 ay civarı çıkmaya başlar ve 3 yaşa kadar hemen hepsi tamamlanmış olmaktadır. Çocukların ağzında 20 adet süt dişi bulunmaktadır. Bu dişler çocukların 6 yaşına geldiğinde yavaş yavaş yerlerini daimi dişlere bırakmaya başlamaktadır. Süt dişlerinin oldukça fazla sağlıklı olması yerine gelecek dişlerin düzenli çıkmasını ve sağlıklı dişler olmasına yardımcı olmaktadır.

 Bu nedenle süt dişleri zaten düşecek tedavi yapılmasına gerek yok düşüncesi oldukça yanlıştır. Çünkü dişler konuşmayı, çiğnemeyi ve düzenli beslenmeyi doğrudan etkileyen faktörler olmaktadır. kartal diş doktoru ile yapılan tüm süt dişleri tedavisi ile sağlıklı ve olumlu sonuçlar elde edilmektedir.

 Sağlıklı Süt Dişleri İçin Ne Yapılmalı?

l ​​​​​​ Çocuklara diş fırçalama alışkanlığı kazandırılmalıdır.

l Fazla şekerli ve asitli yiyecek ve içecek tüketimi en aza indirilmelidir.

l Özellikle şekerli gıdalar yenildikten sonra mutlaka ağız çalkalamak oldukça faydalı olacaktır.

Leave a Comment