Posted on: 18 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “Diriliş Postası” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş sürecinde dünyada gıda krizinin yaşandığını anımsatarak, Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürüttüğü başarılı diplomasi sonucunda krizin aşıldığını ve tahıl koridorunun oluşturulduğunu ifade etti.
Tahıl koridoru kapsamında, 1 Ağustos-18 Ekim tarihlerinde toplam 354 geminin Ukrayna’nın Odessa, Chornomorsk ve Yuzhne şehirlerindeki limanlardan yüklü olarak hareket ettiğini bildiren Karaismailoğlu, “Gemiler ile arpa, buğday, soya, ayçiçeği küspesi, buğday kepeği, bezelye, ayçiçeği çekirdeği, işlenmiş karışık gıda, şeker pancarı, ayçiçek yağı, kanola tohumu, mısır ve soya yağı olmak üzere 13 farklı çeşit yük taşındı.” bilgisini paylaştı.
Karaismailoğlu, 354 geminin 135’inin Türk bayraklı, sahipli ……

Devamını okumak için: https://www.dirilispostasi.com/haber/12400533/bakan-karaismailoglu-tahil-koridoru-kapsaminda-ukraynadan-toplam-354-gemi-hareket-etti

Kaynak :
https://www.dirilispostasi.com/haber/12400533/bakan-karaismailoglu-tahil-koridoru-kapsaminda-ukraynadan-toplam-354-gemi-hareket-etti

Leave a Comment