Posted on: 18 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “Milli Gazete” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

25 Temmuz 2021 tarihinde Tunus’ta anayasal düzeni fesheden, millet meclisini kapatan ve yüzlerce milletvekilinin temsil hakkını gasbeden darbeci Cumhurbaşkanı Kays Said’in despot politikaları Tunus halkının sabrını taşırdı. Geçtiğimiz gün başkentte bir araya gelen on binlerce Tunuslu, Kais Said’in iktidarı gasbetmesini kınayarak, ülkeyi siyasi ve ekonomik buhrana sürükleyen Said’in derhal görevi bırakmasını istedi.
DİKTATÖRLÜĞE KARŞI HALK ÖFKESİNİN BİR YANSIMASIDev yürüyüş, 25 Temmuz kararlarının en büyük mağduru olan ve darbe öncesinde Tunus Parlamentosu’ndaki en büyük parti konumundaki Ennahda’nın da aralarında bulunduğu muhalefet partilerinden oluşan Ulusal Kurtuluş Cephesi tarafından organize edildi. Öfkeli protestocular, “Kays Said aşağı”, “Diktatör Kays’a karşı devrim” ve “Darbeciler düşecek” sloganları attı. Tunus’un eski başbakanı ve kıdemli Ennahda yetkilisi Ali Laarayedh protestonun diktatör Kays Said yönetimine karşı duyulan öfkenin ……

Devamını okumak için: https://www.milligazete.com.tr/haber/12395851/kays-said-kalirsa-tunusun-gelecegi-karanlik

Kaynak :
https://www.milligazete.com.tr/haber/12395851/kays-said-kalirsa-tunusun-gelecegi-karanlik

Leave a Comment