Posted on: 10 Ekim 2021 Posted by: Yavuz Comments: 0

Sertleşme sorunu yaşayan erkeklerde uygulanan bir tedavi biçimi olan mutluluk çubuğu, cerrahi bir operasyonla gerçekleştirilir. Operasyon sırasında penis protezi takılmaktadır.

 Diğer tedavilere yanıt alınamaması durumunda uygulanan bir tedavi yöntemidir. Ereksiyon problemi yaşayan erkeklerin bu sorununu kalıcı bir şekilde çözen tek yoldur.

 Ameliyat sırasında penis içerisindeki dokular kaldırılır ve bu boşalan kanallara iki tane silindir mutluluk çubuğu yerleştirilir. Silindirler dışarıdan belli olmayacak şekilde deri altına yerleştirilmektedir.

 Operasyon sonrası hastalar sorunsuz bir şekilde cinsel ilişkiye girebilmektedir.

 SGK tarafından bu operasyonlar için kısmi ödeme yapılmaktadır. Protez taktırmak isteyen hastaların tedaviye uygun olup olmadığı bir üroloji hekimi tarafından onaylanmalıdır.

 Mutluluk Çubuğu Çeşitleri Nelerdir?

 Üç çeşit mutluluk çubuğu bulunmaktadır. Bunlardan birincisi tek parçalı ve bükülebilir protezdir. Diğeri yarı sert mutluluk çubuğu ismini almış olan protezlerdir.

 Sonuncusu ise şişirilebilir mutluluk çubuğu adını taşımaktadır. Mutluluk çubuklarının boyları da genişlikleri de birbirinden farklı yapıdadır.

 Tek Parçalı Bükülebilir Penis Protezinin Özellikleri

 Bu modelde sürekli olarak ereksiyon halinde kalmak mümkündür. Protezi saklamak gerektiğinde yaklaşık olarak 135 derece bükülebilmektedir. Cinsel ilişki sırasında kişi elini kullanarak dik bir pozisyona getirebilir.

 Son derece pratik ve kolay kullanılabilmektedir. Diğer mutluluk çubuğu çeşitleri içerisinde daha basit bir protezdir. Ömür boyu kullanılabilmektedir.

 İki Parçalı Penis Protezinin Özellikleri

 İki parçalı penis protezi modelinde testis torbalarına pompa yerleştirilmektedir. Bu pompanın yardımıyla protezler şişirilmekte ve sonrasında cinsel ilişkiye girilebilmektedir.

 İlişki sırasında yarı sert bir protez halini almaktadır. Hasta eğer sürekli ereksiyon halinde kalamıyorsa doğal bir görünümü olmamaktadır.

 Üç Parçalı Penis Protezinin Özellikleri

 Mutluluk çubukları içerisinde yer alan bu model 3 parçadan oluşmaktadır. Parçalardan ilki pompa, ikincisi silindirler ve üçüncüsü rezervuardır. Diğer iki modelden farkı içerisinde sıvı dolu olan bir rezervuar olmasıdır.

 Operasyon sırasında sıvı ile dolu olan rezervuarlar karın iç boşluğuna yerleştirilmektedir. 3 parçalı protez ilişki sırasında tam bir sertlik sağlamaktadır. Diğer iki proteze göre daha doğal bir görüntüsü vardır.

 Ayrıca pompasında söndürme tuşu yer almaktadır. İlişki sonrasında bu söndürme tuşu kullanılarak silindirler boşaltılmaktadır. Penis ilişkiden sonraki inik pozisyonuna gelebilmektedir.

 Mutluluk çubuğu taktırmak için cerrahi bir operasyon gerekir. Bu operasyonlar 1-2 saat içerisinde gerçekleştirilir. Hastalar hiçbir şekilde acı hissetmezler.

 Yapılan klinik çalışmalar mutluluk çubukları içerisinde 3 parçalı mutluluk çubuğunun memnuniyet oranının yüksek olduğunu göstermektedir. Diğer iki protez ise hastanın durumuna uygun ise tercih edilmektedir.

Leave a Comment