Posted on: 12 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “Diriliş Postası” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

Türk vatandaşlarının Schengen vizesi alırken karşı karşıya kaldığı sorunlar, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Genel Kurulu’nda görüşüldü. Meclisin Türk Grubu, yaşanan sorunları ve çözümlerini içeren bir rapor hazırladı.
Vize alımlarında yaşanan sıkıntıların aktarıldığı raporda, Schengen Bilgi Sistemi’nin Schengen alanına dahil kimi ülkeler tarafından keyfi biçimde kullanıldığı anlatıldı.
Schengen vize başvurularına yanıtların keyfi olarak verildiğini söyleyen AKPM Türk Grubu üyesi Ziya Altunyaldız, “Hem AB muktesebatına uygun olmayan hem AB ile birlikte tüm üyelerin taraf olduğu AB İnsan Hakları Sözleşmesi’nde teminat altına alan temel insan haklarını ihlal eden bir yöne doğru evrildi.” Schengen vizesi uygulamaları” dedi.
Raporda Türk ……

Devamını okumak için: https://www.dirilispostasi.com/haber/12363981/schengende-reform-cagrisi-kabul-edildi-turkiye-karari

Kaynak :
https://www.dirilispostasi.com/haber/12363981/schengende-reform-cagrisi-kabul-edildi-turkiye-karari

Leave a Comment