Posted on: 12 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “Diken” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün dış ticaret raporuna göre Türkiye, yolsuzluğa karşı yaptırımları ‘az uygulayan ya da hiç uygulamayan’ ülkeler arasında.

Fotoğraf: AA

Uluslararası Şeffaflık Örgütü, dünya ihracatının yaklaşık yüzde 85’ini oluşturan 47 ülkeyi incelediği ‘Yolsuzluğun İhracı 2022’ raporunu yayımladı.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre 2009’dan bu yana ülkelerin uluslararası ticarette yolsuzlukla mücadelesini takip eden çalışmada Türkiye de incelendi.

Ticarette yabancı kamu görevlilerine rüşvet verilmesini suç sayan ve bu yönde yasal olarak bağlayıcı standartlar belirleyen Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) Rüşvetin Önlenmesi Sözleşmesi kapsamında hazırlanan raporda Türkiye, yasaları ‘az uygulayan/hiç uygulamayan’ ……

Devamını okumak için: https://www.diken.com.tr/seffaflik-orgutu-turkiye-dis-ticarette-yolsuzluga-yaptirim-uygulamiyor/

Kaynak :
https://www.diken.com.tr/seffaflik-orgutu-turkiye-dis-ticarette-yolsuzluga-yaptirim-uygulamiyor/

Leave a Comment