Posted on: 14 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “Milli Gazete” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

“Dezenformasyonla mücadele düzenlemesi” olarak bilinen, sosyal medya ile ilgili düzenlemeleri de içeren, “Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”, TBMM Genel Kurulu’ndan geçti.
Dezenformasyonla mücadele amacıyla hazırlanan yasa, endişe korku ve panik yaratmak amacıyla yanıltıcı bilgi yayanlara bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası getirirken kimliğini gizleyerek ya da örgüt kapsamında suç işlenirse ceza yarı oranında artırılacak.
Yasa ile TCK’ya eklenen yeni suç ve ceza tanımı şöyle:
“Halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak.
Failin, suçu gerçek kimliğini gizleyerek ……

Devamını okumak için: https://www.milligazete.com.tr/haber/12376059/son-dakika-sosyal-medya-duzenlemesi-meclisten-gecti

Kaynak :
https://www.milligazete.com.tr/haber/12376059/son-dakika-sosyal-medya-duzenlemesi-meclisten-gecti

Leave a Comment