Posted on: 14 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “SuperHaber” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

Merhum Başbakan Bülent Ecevit’in BBC muhabirine 1975 yılında verdiği bir röportaj, Türkiye-Yunanistan gerilimi kapsamında yenidem gündem oldu.

Muhabirin, “Sayın Başbakan, Yunanistan’ı nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu kriz döneminde Yunanistan’da iktidar değişikliği oldu. Şimdi adada askerleriniz var ve size taviz vermeleri Yunanistan için küçük düşürücü bir durum olur. Siz Yunanistan’ın tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Ecevit, “Yunanlar uluslararası sorunlara gerçekçi bakarsa, yenilgi duygusuna kapılmamaları gerekir.” dediği görülüyor.

‘YUNANİSTAN GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA HUZUR BULAMAZ’

Ecevit sorunun devamını ise şöyle yanıtlıyor:

“Ancak maalesef bu meselelere gerçekçi ve güncel bir açıdan bakmıyorlar. Son dönemlerde tekrar vurguladım; Bizans tarihinin hatıralarını canlı tutmaya çalışıyorlar. Enosis’in maddi ve manevi unsurlarıyla Helenizm ideallerine sahipler. Dünyada bu tür ……

Devamını okumak için: https://www.superhaber.tv/yunanistan-gunumuz-dunyasinda-huzur-bulamaz-haber-421217

Kaynak :
https://www.superhaber.tv/yunanistan-gunumuz-dunyasinda-huzur-bulamaz-haber-421217

Leave a Comment