Posted on: 15 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “Milli Gazete” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

Şeker-İş ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) öncülüğünde 16 Ekim Dünya Gıda Günü sebebiyle gerçekleştirilen etkinlikte dünyadaki gıda israfına dikkat çekildi. Etkinlikte ana ürün ise şeker pancarı olarak belirlendi.
“16 EKİM KUTLAMADAN ZİYADE BİR TEDBİR ALMA GÜNÜDÜR”Dünyada gıda kıtlığından etkilenenlerin sayısının 1 milyar sınırına dayandığını ifade eden Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, dünya nüfusunun artmaya devam ettiğine dikkat çekerek, “2050 yılına kadar dünya nüfusunun 14 milyara ulaşacağı hesap edilerek daha karamsar tablolar şekillenmektedir. Özellikle gelişmiş ülkelerin çöplüklerine atılan yiyecek maddelerinin, dünyada açlıktan ölen insanların 15 katını besleyecek miktarda olması bir tarafta israfın, diğer tarafta da açlığın korkunç boyutunu ortaya koymaktadır. Bu acı gerçekler ışığında Dünya Gıda Günü kutlamalarına  rağmen dünyada halen daha ölçüsüz ve dengesiz bir gidiş hüküm ……

Devamını okumak için: https://www.milligazete.com.tr/haber/12382562/dunya-gida-gununde-israfa-dikkat-cekildi

Kaynak :
https://www.milligazete.com.tr/haber/12382562/dunya-gida-gununde-israfa-dikkat-cekildi

Leave a Comment