Posted on: 12 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “Gazete Duvar” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

DUVAR – İstanbul’un Kağıthane ilçesinde, İstanbul Bayburtspor 1918 SK ile Bilecik 1969 SK arasında oynanan maç sonrası stattan ayrılan Bilecikspor taraftarını taşıyan otobüse silahlı saldırı gerçekleştiren şüpheli tutuklandı. 

Bölgesel Amatör Lig 11’inci Grup’ta mücadele eden İstanbul Bayburtspor 1918 Spor Kulübü ile Bilecik 1969 Spor Kulübü, ligin 2’nci hafta maçında, geçen pazar günü, saat 15.00’de, Kağıthane Yeşilce Spor Tesisi’nde karşı karşıya geldi.

DHA’nın haberine göre, karşılaşmanın ilk yarısını 3-0 geride kapatan İstanbul Bayburtspor 1918 takımı, maçın 82’nci dakikasında durumu 3-3’e getirdi. Bilecikspor 1969 SK taraftarlarının bulunduğu kısımda maçı seyreden birkaç İstanbul Bayburtspor 1918 SK taraftarının gol sevinci yaşaması üzerine, tribünde arbede yaşandı. Rakip takım tribününde maçı seyreden Bayburtspor taraftarları dışarı atıldı.  

Maçın İstanbul Bayburtspor 1918 SK’nın 4-3 üstünlüğü ile bitmesinin ardından Bilecik 1969 SK taraftarlarının bulunduğu tribün çıkışında, iki takım taraftarı arasında kavga çıktı. Kavgada 10 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Maçı 4-3 kaybeden Bilecikspor 1969 Spor Kulübü taraftarlarını taşıyan otobüs stattan ayrıldığı sırada, rakip takım taraftarlarından birkaç kişi, otobüsün ön ve yan camlarını taşla kırdı. Bu sırada silahlı bir kişi, ilerlemeye çalışan otobüsü hedef alarak 6 el ateş etti. Silahlı saldırıda yaralanan olmazken, polisler ekipleri, silahlı saldırganı yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheli adliyeye sevk edildi. 

Savcılıktaki ifadesinin ardından şüpheli tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlikçe tutuklanan şüpheli cezaevine gönderildi. (HABER MERKEZİ)

 

Kaynak :
https://www.gazeteduvar.com.tr/istanbulda-taraftar-otobusune-ates-acan-saldirgan-tutuklandi-haber-1584520

Leave a Comment