Posted on: 13 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “Milli Gazete” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

Öğretmen açığına karşı ortaya atılan ücretli öğretmenlik uygulaması, daha fazla mağdur etmeye devam ediyor…
Eğitim sistemi yazboz tahtası haline gelirken, sistemde sadece öğrenciler değil öğretmenler de mağdur oluyor. Öğretmen atamalarındaki yanlış uygulamalar sonucunda sistemde sorunlar ortaya çıkarken, bu durum 700 bin civarında atama bekleyen öğretmen ve 150 bine yakın öğretmen açığına neden oldu. Millî Eğitim Bakanlığı ise var olan öğretmen sorunlarını çözmek yerine geçici çözüm olan ücretli öğretmenlik uygulamasını uygulamaya devam ediyor.
5 BİN 740 TL YATACAĞI SÖYLENMİŞTİ FAKAT GERÇEK FARKLITürk-Eğitim-Sen’in 2021-2022 eğitim-öğretim yılı raporunda ücretli öğretmen sayısının “86 bin 668’e” ulaştığı ifade edilmişti. Var olan ücretli öğretmenlerin aylık maaşlarına ilişkin olarak düzenleme yapıldığını duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Haftada 30 saat derse giren öğretmenin alacağı ……

Devamını okumak için: https://www.milligazete.com.tr/haber/12369141/ucretli-ogretmenler-asgarinin-altinda-eziliyor

Kaynak :
https://www.milligazete.com.tr/haber/12369141/ucretli-ogretmenler-asgarinin-altinda-eziliyor

Leave a Comment