Posted on: 12 Ekim 2022 Posted by: Yavuz Comments: 0

Dikkat! bu haber “Milli Gazete” ajansından çekilerek otomatik olarak sarihaber.com adresinde yayına alınmıştır. Haberin ilk yayınladığı gibi içeriği editörlerimiz tarafından bir değişiklik yapılmadan yayınlanmıştır. Haber ile ilgili bir hukuksal durum söz konusu ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.
SarıHaber gazete veya bir ajans değildir!

AK Parti kurucu kadrosundan ve Milli Eğitim Eski Bakanı Prof. Hüseyin Çelik, dün akşam katıldığı TV5 Kulis Ankara canlı yayınında 50+1 sistemine tepki gösterdi. Çelik, “Başkanlık sistemiyle beraber 50+1’e AK Parti kendisini mahkum etti.” dedi.
50+1’i AK Parti’nin kendi rızasıyla kabul ettiği bir tuzak olduğunu söyleyen AK Partili Hüseyin Çelik, şunları kaydetti:
“Ne oldu şimdi % 34 ile Cumhurbaşkanı, Başbakan AK Partili miydi, yüzde 34 ile 363 milletvekili aldık mı? Meclis başkanını seçtik, cumhurbaşkanını seçtik mi? Sonra seçtirmediler, %47 ile geldik doğru mu? Şimdi 50+1’e AK Parti kendisini mahkum etti. Bu başkanlık sistemiyle beraber efendim o zaman da tezimiz şuydu; eğer Başbakan, Cumhurbaşkanı tek kişi olursa biz uçacağız. İşte Cumhurbaşkanı ayrı telden Başbakan ayrı telden olursa o zaman ……

Devamını okumak için: https://www.milligazete.com.tr/haber/12363894/huseyin-celikten-501-cikisi-ak-parti-kendisini-mahkum-etti

Kaynak :
https://www.milligazete.com.tr/haber/12363894/huseyin-celikten-501-cikisi-ak-parti-kendisini-mahkum-etti

Leave a Comment